dijous, 8 d’abril del 2010

Els canvis físics i psicològics

Primer de tot parlarem dels canvis físics i psicològics que fan els joves quan comencen a arribar a l’etapa adolescent. Tot comença amb la hipòfisi, una glàndula situada al cervell que provoca els canvis del cos. Aquesta allibera hormones que arriben a les diferents parts del cos. Hi ha un moment en que l’hipòfisi deixa de llençar aquestes hormones i llavors és quan el cos deixa el creixement.


Els principals canvis en els nois són un creixement del cos, en alçada i en amplada (esquena i espatlles), Es sua més i l’olor s’agreuja, no a tots els joves, però a molts els surten granets a la cara que es poden eliminar amb tractaments, la veu s’agreuja i surt pel per casi arreu del cos, per la cara, aixelles, pit, cames i pubis, també creixen els testicles.



Els principals canvis en les noies són un creixement del cos en alçada, un eixamplament dels malucs, el cos comença a tenir formes rodones, creixen els pits, surten granets per la cara igual que als nois, la veu és més aguda que les dels nois, creix borrissol a les aixelles i el pubis i ve la menstruació.




En els canvis psicològics no es diferencien molt entre els dels nois i les noies, solen ser els mateixos o molt similars. Als adolescents els agrada explorar l’entorn, els límits, li agrada explorar fins i tot el seu propi físic, això fa que els hi pugui agradar situacions amb risc. Com s’estan descobrint a ells mateixos es senten el centre de tot (egocentrisme) i amb això necessiten sentir-se bé amb ells mateixos, sentir-se bé amb el seu cos per sentir-se bé amb la seva ments. És aquí, on poden començar els complexes. Uns es senten grassos, altres baixos, i el que no ens adonem es que estem millor del que creiem, perquè d’aquí 20 anys veurem fotografies de quan érem joves i veurem lo guapos que érem en aquella època, per tant no hi ha que preocupar-se tant per aquestes tonteries.


L’adolescent tendeix a apartar-se una mica de la vida familiar i comença a fer vida en grup amb els amics. Ja no es queden tant a casa , surten molt, tant de dia com de nit. És quan es comença a anar de discoteques.



Comença a fixar-se en el sexe contrari, s’atrauen uns amb altres i alguns decideixen ja tenir parella.



També es renuncia a la dependència i a acceptar obligacions o responsabilitats que es deuen fer. Una etapa en que pares no entenen als fills i fills no entenen als pares.

2 comentarios:

ingrid ha dit...

Molt interessant, m'ha agradat molt!
I em va bé saber-ho... espero saber més d'aquest blog:)

Rebeca ha dit...

Està molt bé el bloc!! Felicitats!
;)
http://tendenciesdactualitat.blogspot.com/

Publica un comentari a l'entrada

Si t'ha agradat l'escrit o vols fer alguna observació pots deixar els teus comentaris a continuació